RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
RIDDIM DRIVEN - PUPPY WATER
CD - VP Records, 2002

I floden av nya riddims har vi den här veckan fiskat upp "Puppy Water". Producerad av Flabba, Malcolm Holt, trodde jag kanske att det skulle ligga mera åt reggaehållet men vänner av hip-hop känner nog lätt igen Benzinos "Rock the party" i botten på den här lite plastiga riddimen. Det är dunka dunka med lite indisk baktakt och inte så mycket mer egentligen, men med det aktuella startfältet duger det gott och väl.

Som vanligt får T.O.K hur mycket speltid på radion som helst men i det här fallet tycker jag att det är oförtjänt eftersom "Gal everyday" är långt ifrån att vara ens medelbra. Det inleds med mer än lovligt svajjiga harmonier för att efterföljas av en text där ordet julklappsrim osökt dyker upp bland mina grå. De lyckas rimma "spectacular" med "popular", som sedan rimmas med "popular" igen för av avslutas med nödrimmet "Dracula". Slapp sargen grabbar.

Undervärderad som alltid är fröken Stephens som i "Like that" klargör att hon vet exakt hur hon vill att en snubbe skall vara. För att sammanfatta tycker hon att lagom är bäst, lite förspel och sedan hårdkörning fast bara när hon vill, typ.

Mr Vegas låt heter på den här riddimskivan "Cute face", på sjutummarn heter den "Oh girl" men det kan kvitta. De båda titlarna tillsammans beskriver mer än väl vad det handlar om och även om det kanske inte är djupa filosofiska tankar kring kärlek känns det lite som han menar vad han säger. Jag kan tänka mig att det kan bli en del "wuk" på Cactus eller Asylum när den spelas lätt uppitchad nästa gang.

Som alltid dräller det av artister på riddimen men de som utmärker sig ytterligare tycker jag är radarparet Tanto Metro & Devonte samt en hygglig sånginsats av Christopher. Annars är det lite tunt, vänta på nästa riddim driven-släpp och köp ett par sjuor på Puppy Water istället.

/ Captain Morgan