RECENSION  

BLOOD MUSIC / THE MEMBERS OF TINNITUS
AT DAYTIME - AT NIGHTTIME / 28-33
Promenade Recordings - 7" / 7", 2002

Det dök upp två sjuor från det minimala skiv/fanzine-bolaget Promenade och eftersom Fat Bankroll står på kidsens sida recenserar vi naturligtvis.

Först ut har vi Blood Music, vilket egentligen är First Floor Power-mannens soloprojekt. Absolut inte min kopp te och även om covern på Ramones "Somebody put something in my drink" är lite charmig så nöjer jag mig med att avfärda det hela med det gamla intern-skämtet "Winqvists brorsa har fixat det för sig".

Klart intressantare är The Members of Tinnitus masonitskive-inpackade singel. Det här är en nypress av ett gammalt släpp, och som vanligt när de här ungdomarna är inblandade handlar det om förvirring av hög klass. De fem spåren rör sig från halvimproviserad instrumental-rock till lo-fi-elektronik. Tyngst är "Swing Low 18/2" där det manglas till stulen sång från någon gammal loppmarknads-vinyl. Lyckas jag tyda anteckningarna rätt så är detta en remix gjord av någon som heter Henrik G Grevesmühl. I övrigt så är "Öland kan fan dra åt helvete" en bra låttext och The Members of Tinnitus utan tvekan ett av det här gudsförgätna landets bästa rockband.

Så bege er till hem.passagen.se/promenade och beställ er en skiva eller två. Jag kan passa på att rekommendera Promenade-mannens nya fanzine "Normal Man" också. Småtrevlig läsning.

/ Per