RECENSION  

THE REMOTE VIEWER
HERE I GO AGAIN ON MY OWN
CD - City Centre Offices, 2002

"Here I go again on my own" är de två britterna Carig Tattersall och Andrew Johnsons andra album. De har tidigare gjort musik som The Famous Boyfriend och de har även varit medlemmar i för mig okända men tydligen någorlunda kända bandet Hood. Hood är/var tydligen något sorts rockband men det här projektet måste nog ses som ett stort steg därifrån. The Remote Viewer handlar om mycket lugn elektronisk musik i sann Morr Music-anda, fast inte släppt på Morr Music.

De två medlemmarna har tydligen rykte om sig att vara ett stökigt och berusat liveband men av detta märks ingenting på skivan. Musiken är nästan sömnig på ett trevligt sätt och i princip hela albumet är behagligt tillbakadraget. Ljuden är harmoniska, takterna försiktigt knäppande och det enda spåret som avviker från denna mall är "Snow it falls on", som är någon sorts akustisk gitarrhistoria. Skivbolaget väljer att kalla det här "Indietronics", en term jag inte hört förut, men musiken innehåller egentligen ingenting nytt. Hursomhelst är skivan bra, i synnerhet i början med spåret "I climbed a mountain" som är en finstämd och förutsägbar sak. Enbart trevliga ljud som hakar upp sig på ett icke-programmerat sätt. Följande "Spend more time with me" är också trevlig i överkant med en pysslande rytm och en enkel melodi. Skivan i sin helhet får nog ses som ett soundtrack till de mest behagliga söndagarna.

Jag hade inte hört talas om The Remote Viewer innan den här skivan men tydligen är de inte så små i branschen. De har bland annat spelat hos John Peel tillsammans med Kid 606 och de har även medproducerat det senaste Mogwai-albumet. Som sagt, skivan innehåller ingenting direkt nyskapande men väl tio mycket behagliga spår. Gillar man det typiska Morr Music-soundet så gillar man det här också.

/ Christoffer