RECENSION  

DEAD LETTERS SPELL OUT DEAD WORDS
VANISHING RED BY THE MOVEMENT OF A HAND
CDR - Fukk God Lets Create, 2002

Med ett delvis handmålat omslag är den faktiskt ganska stilig, Dead Letters Spell Out Dead Words senaste alster, som är det första vi hör från honom sedan mp3-releasen "A Shadow of A Former Ghost" som släpptes av Ideal Recordings i våras.

Skivan, tänkt som en presentation av Dead Letters-projektet och en spegling av detsamma från år 2000 fram tills idag, innehåller pincett-minimala ljudkonstruktioner både i form av helt nytt material och äldre musik som i vissa fall tidigare funnits åtkomlig i mp3-format.

Och det börjar bra. Inledande "A Twist, a Turn" verkar ha samlat ihop allt tillgängligt vinylknaster, tagit med en inspelning av detta någonstans och skapat en mjuk, underjorisk evighetsloop. Skivan fortsätter i ytterligare nästan 40 minuter med både diskantljud och nedstämt knaster och skrap. Faktum är att musiken mellan varven ligger ganska nära den karga ljudbild som bland annat den New York-baserade ljudkonstnären John Hudak framställer. Mycket trevligt.

Sammanfattningsvis är den här skivan ett exempel på att det går alldeles utmärkt att kombinera varmare ljudbilder och kalla, mikroskopiska pip. Det kanske inte är riktigt lika ångestmörkt som tidigare, men det är naturligtvis fortfarande mörkt så det räcker, och minst lika bra.

/ Petter