RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
THE RETURN
Riddim - Mad House, 2002

Madhouse Records superproducent Dave Kelly är tillbaks efter ett sabbatsår om jag förstått det rätt. Han har gjort mycket av lite här och det med i stort sett bara beats och en samplad bit arabisk folkmusik. Basen består av ett knappt märkbart subwoofer-brumm som dock sitter som en smäck.

Baby Cham - "Middle finger"
Inte helt oväntat handlar låten om att uttrycka sig med långfingret. Dock inte mot babylon den här gången utan till alla jävla talanglösa spån som skryter och skrävlar och som dessutom vill battla en.

Baby Cham - "The Return"
För säkerhets skull gör han två cuts på riddimet. I den här utrycker han den totala överlägsenheten som han och producenten Dave Kelly besitter. Han maler på i den stilen och undrar helt enkelt om det är någon idé att övriga i branchen fortsätter med verksamheten.

Shaggy - "We are Jamaicans"
Mitt i alla prisutdelningar och turnéer med Backstreet Boys har fanskapet smitit ner till Jamaica och tjuvtoastat på riktigt, till ett riktigt riddim, till sin riktiga publik, Jamaicanerna. Refrängen blir dock lite ironisk "We nuh mix up inna sleaze, cah wha, we are Jamaicans". Shaggy är väl sleazy om något?

Brian and Tony Gold - "My Life"
Mycket underhållande skönsjunger den sockerlena duon gravallvarligt att om frun inte kan visa lite framåtanda i sängkammaren samt ömhet i största allmänhet är det hennes eget fel att mannen vänstrar. De menar att ett tag pallar man kanske, men det är "my life" och det skall levas ordentligt. Tänk på det tjejer!/ Captain Morgan