RECENSION  

TONY CURTIS
HIGH GRADE
7" - Mo Music, 2002

Det känns som att Fat Bankroll borde informera om den här sjuan som för tillfället ligger etta på reggaetoppen i USA. Den nästan löjligt skönsjungande Tony Curtis har nämligen tagit sig an ett ganska märkligt projekt i mångas tycke.

Superklasikern "Raindrops keep falling on my head" ligger till grund för tilltaget men med grova justeringar av texten har han gjort det till en hyllning till att vara hög på det bästa tänkbara gräset. Produktionen är medioker på ungefär samma sätt som en lovers-riddim från Jet Star brukar vara och texten är ju inte direkt ny till varken ämne eller språkbruk - "high grade going through my head".

Men den här singeln har dock rivit upp dansgolv och klubbar över hela det stora äpplet i ett par veckor nu och i onsdags på Rodigans stående klubbkväll i London kändes det som att Lasse Berghagen skulle dyka upp vilken sekund som helst och verkligen ta tag i den spontana allsång som faktiskt bitvis överröstade både "Ram Jam" och hans lite klena ljudrigg. Kolla efter den här sjuan, den kan faktiskt bli en klassiker direkt vid utgivningen och i så fall är den ju alla gånger värd pengarna trots en musikaliskt tvivelaktig bedrift.

/ Captain Morgan