RECENSION  

OL' DIRTY BASTARD
THE TRIALS AND TRIBULATIONS OF RUSSELL JONES
CD - D3 Entertainment, 2002

ODB, hiphop-världens störste entertainer och allmänna geni släpper ny skiva. Betyder det jubel? Tyvärr inte. "The Trials and Tribulations..." verkar tyvärr vara ett totalt hastverk, gissningsvis snabbt inspelat när han var på rymmen från rehabiliteringshemmet och gömde sig i någon polares studio, och ihopklistrat i efterhand.

Det hela börjar dock fantastiskt med ett intro där vår hjälte tar ton till skön orgeljazz och hyllar kvinnan i sitt liv. Mycket bra och precis det vi vill höra, men sedan går det tyvärr utför. Dirtys insats är visserligen nästan precis som vanligt, möjligen lite väl som vanligt när han återanvänder hela gamla låtar, men beatsen är i högsta grad torftiga och gästartisterna verkar mest dryga ut bristen på material. Insane Clown Posse är inget jag vill lyssna på, inte heller olika No Limit-pajsare eller Wu-Tang-B-laget. Den totala förvirringen ökas dessutom på av plattans fem skits, helt enkelt partier där någon råkat ha en bandspelare påslagen i närheten av ODB. Vi får bland annat höra hur det går till när han beställer mat på en restaurang och när han går på toaletten ("This is the cleanest bathroom I've ever seen").

Men trots den tveksamma musikaliska kvaliteten måste jag ändå rekommendera att ni köper skivan. Det är upp till oss att se till att ODB har råd med några riktigt bra advokater. Free Dirt Dog!

/ Per