RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
PURE LOVERS 14
CD - Jet Star, 2002

Sötsliskigt vare här! Jet Star kör på med engelskproducerad Lovers av klassiskt snitt. Nummer 14 är väl ungefär som de andra i serien, varken mer eller mindre. Freddie McGregor inleder med konststycket att göra en cover på en cover med "Man in me". Den gjordes i original av Bob Dylan och senare i reggaevariant av Brittiska loverspionjärerna Matumbi, McGregor halvlyckas och ligger kvalitetsmässigt ungefär mitt emellan de nämnda versionerna.

Drottningens allra bästa turas om med jamaicas lenaste och det rullar på med kärleksötslabb utan att överaska något vidare. En del kul covers har smugit sig in och även om Janis Joplin gör "Piece of my heart" en oändlighet bättre är Archie Wonders version lite småkul. Två kvinnliga sångfåglar häckar också på cdn, båda från små hålor som Yorkshire och båda med tvivelaktig talang. Donna Marie är den bättre av de två, Lorna Asher är förvisso god tvåa men det är som att jämföra Lada med Skoda.

De som tar hem spelet den här gången också är veteranerna från den lilla palmbeströdda ön i västindien, Tinga Stewart är allra bäst tätt följd av Tony Curtis och Richie Stephens. Värd att nämnas är också Glen Washington som gör en bra insats i "Can’t get away". En halvdann platta som jag rekommenderar för den som har lite för mycket pengar och tror sig kunna dra nytta av den utmärkta romantisk-bakgrundsmusik-faktor som skivan faktiskt har.

/ Captain Morgan