RECENSION  

ROCK OUT
SOUNDCHECK
CD - Ideal, 2001

Nu när vi har hyllat Rock Out i över ett år, haft med dem på årsbästalistor, recenserat konserter och tipsat om gratis live-inspelningar är det väl inte mer än rätt att vi också recenserar debutskivan. Nej, just det. Här kommer recensionen.

Rock Out utgör en av Sveriges mest underhållande och mest fartfyllda liveakter och de två enda medlemmarna är aktiva veteraner. Trummisen Niklas Korsell är även medlem i hyllade The Plan och den ganska mystiska gruppen Apan. Den halvkvalificerade enkel-turntablisten Henry Moore Selder är en fd Mazarine Street-medlem och ingår numera även i Puppet Masters och Chihuahua.

Tillsammans har de två konstruerat en tidigare okänd form av plötslig attack-jazz med tydliga inslag av både punk och en hel del dumskallighet, enbart med hjälp av ett trumset, en skivspelare och en samling gamla vinylskivor. Naturligtvis blir det mest korta låtar och resultatet är fantastiskt, oavsett om man betraktar det som ett nytt konstnärligt uttryck, en ren energiuppvisning eller ett actionfilm-äventyr. Och det är tur att de förstått det där med den ulitmata längden, att konserter inte får vara för långa när musiken, som här, består av både hyperkomprimerad och stokastisk information. Den här skivan är inte heller så värst lång och det är exakt därför den är så bra. Precis hela tiden.

/ Petter