RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
D'SOCA ZONE - 2ND VINE
CD - VP Records, 2001

Dags för soca igen på Fat Bankroll. Av och till kollar vi här genren, mest av eget intresse men lite för att ni skall få veta om all musik som är poppis i västindien.

Strategiskt helrätt inför karnevalen på Trinidad dyker den här samlingen upp. Ett par kanoner finns med, inte minst "Turn Meh" av gruppen med det lite suspekta namet Fuki. St Vincents allra största för tillfället, Poorsah, är också med genom sin "Hairy bank". Att veteranen och nästan legenden David Rudder dyker upp ihop med Allison Hinds får ses som en vänlig gest av Hinds för det imponerar inte direkt.

Att Barbados är ledande i genren vet nog de flesta och mycket riktigt gör Holetown-bon Rupee lysande ifrån sig. Square One har en tillfällig formsvacka som man försökt avhjälpa genom att ha med Andy Armstrong från Crossfyah på sång men det hjälper föga. Crossfyah själva medverkar med en lite halvdann remix av höstens golvfyllare "Sak pose", men där sjunger Armstrong backup till förmån för den mer rutinerade Edwin Yearwood som trots den halvtaffliga remixen lyckas ganska bra. Lite "up and coming" på Socafronten är High Intensity från Antigua men om "Ol-time Something" är det bästa de kan få till tycker jag att de skall repa lite till. Över lag är den den här skivan lite si och så och mitt tips är att låta bli den här och vänta på årets Soca Gold som förmodligen kommer att hålla en högre standard.

/ Captain Morgan