RECENSION  

DJ SHADOW & CUT CHEMIST
PRODUCT PLACEMENT
CD - One29 Recordings, 2001

Då var det dags för alla skivsamlare att få ännu mer ångest. Shadow och Cut Chemist har plockat fram backen med de rara fyrtiofemvarvarna igen för en uppföljare till det omtalade Brainfreeze-projektet (läs vår artikel om Brainfreeze här). Precis som förra gången scratchar duon loss med sina svindyra breakbeat-sjuor - inte mindre än 129 stycken utspridda på strax under en timme, närmare bestämt.

Jämför man med Brainfreeze kan man väl sammanfatta det hela som "mer av samma men kanske lite tajtare". Mina favoritbitar är den sköna orgelcovern av "It's your thing" i hård konkurens med ännu en version av "California Soul". Den kan man faktiskt aldrig få nog av. Orginalet till Biz Marks "Just a Friend" är givetvis intressant och oväntad - man lär sig något varje dag - för att inte tala om reklam-rappen för gasspisar som dyker upp tio minuter in i mixen. Där snackar vi obskyr hiphop. Reklamspottar utgivna på sjuor är också lite av plattans tema, det scratchas både Sprite-, Coca Cola- och mjölk-slogans över de überfunkiga bakgrunderna.

Nyhetens behag har kanske lagt sig något, så det här känns inte lika banbrytande som Brainfreeze, men å andra sidan är även "Product Placement" makalös underhållning.

Information: Upplagan är begränsad till 6000 ex och jag har ingen aning om mitt är en bootleg eller inte.

/ Per