RECENSION  

. (AKA BEN HATCHELT)
EVERYTHING EXACTLY HOW YOU LEFT IT EP
CD - spa.RK, 2002

Ben Hatchelt är en ny bekantskap för mig, liksom skivbolaget spa.RK. Skivbolaget är åtminstone spanskt och Hatchelt själv är engelsman. Det spelar dock ingen större roll.

Hatchelt gör någon sorts ljudkulisser med försiktiga försök till takter och rytmer. Aningen svårt att beskriva men i vissa fall är det hela ganska stökigt med mängder av ljud på en gång i repetativa mönster. I andra fall musik som sakta växer fram efter hand. Skivan är inte särskilt lång och jag tror att den här typen av musik behöver lite längre tid på sig än de tre minuter per spår som ges. Alltihop känns aningen ofärdigt, men på några ställen så fungerar det hela ganska bra ändå. Exempelvis i "Can’t takey you (not through choice)" blir det till och med riktigt bra när mer och mer ljud växer fram till en enkel och mäktig melodi som sedan tynar bort igen. Enkelt, pampigt och tyvärr det enda spåret som står ut på skivan. Det blir alltså inte så värst mycket mer än så och alltihop lämnar lyssnaren ganska oberörd.

Det kan dock bli något mer pluspoäng för den hårda låttiteln "Burn your bridges (kill your friends)". Vill man veta mer om skivbolaget, som förresten jämför det här med Angelo Badalamenti vilket nog är att ta i, så tar man en titt hos www.sparkreleases.com.

/ Christoffer