RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
FREAKBITCHLICKFLY
CD - Violent Turd, 2001

Tänkte passa på att ta upp resultatet av en fyllediskussion jag och Petter hade för inte så länge sedan (tack, White Russian). Detaljerna är glömda, men kontentan var ungefär att i och med att Timbaland också erövrat The Wire-publiken så har han slutgiltigt tagit över absolut hela världen. De var på något sätt den sista utposten. Vi noterade också att det är intressant att drum'n'bass till slut lyckats slå i USA utan att någon direkt märkt det.

Lite i efterhand bevisas våra teorier då av den här EP:n. Den innehåller nämligen sex Missy-remixar från gräddan av laptop-slynglarna, säkerligen släppt i största hemlighet. Kid606, givetvis, öppnar med en version av "Get UR Freak On". Det är precis lika överraskande som det låter - han låter orginalet gå som vanligt men ökar på beatet med hetsigare trummor och allmänt mangel. Kombinationen fungerar alldeles utmärkt. Spår två är Max Tundras tagning av "The Rain (Supa Dupa Fly)", betitlad "Typify Diskup Amateur-ishness (fuck coldplay)". Ganska lågmält med puttrande och välprogrammerade trummor. Mortan & Chemist, Kevin Blechdom och Posterboys of the Apocalypse bjuder på ännu fler digitalt krångliga omarbetningar av "She's a bitch" och "Lick shots" som jag inte orkar beskriva närmare.

Roligast av allt är avslutande spåret där Kid606 tar sig an "Get UR Freak On" igen, men bestämmer sig för att leka Shy F/X. Imitationen är klockrent genomförd från första breakbeatet till sista "From the hood I came and to the hood I must return"-samplingen. Det enda som avslöjar att det är något lurt i görningen är när melodislingan från Aha:s "Take on me" dyker upp.

/ Per