RECENSION  

ELEPHANT MAN
LOG ON
CD - Greensleeves, 2001

HA, DU VET! Hela tjugotvå låtar bjussar O'Neil Bryan på. Energiguden, som han ibland har kallats, har just fått ut sin andra fullängdare på Greensleeves. Gästlistan är minst sagt imponerande med hela sju samarbeten av nära nog toppklass. Buju och Spragga märks på toastar-sidan och Ky-mani och Wayne Marshall levererar skönsången. Med finns förolämpningen av Ce'cile på Chiney Gal-riddim, "Wrong application", men ochså förlåt-låten "Bad Man Bad Gal" ihop med samma Ce'cile på Double Jeopardy. För att vara på säkra sidan har han ett cut till på Double Jeopardy i och med "Passa passa". Sommarens superhit och tillika titelspåret "Log on" står ut tillsammans med "Jamaica" på Fiesta-riddim, men annars måste jag säga att det här inte riktigt övertygar.

Gammal skåpmat är det första jag tänker på när jag ser låtlistan. Till exempel är hans rent mediokra "You a war" på Blue Drawers-riddim med. Det är för mig en gåta då den gavs ut på sjua i god tid innan förra skivan utan att komma med. Chiney Gal-riddim river ju inte heller direkt väggarna på Cactus Nightspot för tillfället.

På plussidan hittar vi dock cuts på "Unstopable", "Buzz", "Liquid" och givetvis "Rice and peas" som ändå faktiskt visar att elephanten vet var skåpet skall stå. Mitt helhetsintryck är just detta - han vet hur det skall göras, man anar att han också är av det rätta virket att göra det, men på den här plattan gör han det inte helt enkelt. Bättre lycka nästa gång.

/ Captain Morgan