RECENSION  

GCTTCATT
AMPERASE
CD - Mego, 2001

Detta är ett koncept-el-kvitter-turntablism-paket. Helt obegripligt. Tillräckligt dåligt. Men med ett stiligt skivomslag.

Farmers Manual-grundaren Mathias Gmachl, även medlem i det alldeles nakna rockbandet Fuckhead, bildar bandet tillsammans med en skivspelande Martin Ng. Denne Ng svänger fram lite blandade vinylljud med sina turntables och dessa ljud bearbetas i realtid, troligtvis med en Powerbook, av Gmachl.

Så långt är det väl en intressant idé, lite som en variant på idén bakom Rock Out, men tråkigt nog är resultatet bara jätteonödigt digitalkvitter som det är väldigt svårt att över huvud taget hitta något användningsområde för. Gcttcatt dök upp för första gången på den Mego-relaterade mp3-labeln fals.ch med den riktigt usla låten "Snr Coconut - Suck My Knoedel". Inte mycket har förbättrats sedan dess. Det är så onödigt hela tiden att man är på vippen till att börja misstänka att Gmachls Farmers Manual-förflutna gjort att han knutit så starka band till Mego-bossarna att de inte vill göra honom besviken.

Men det finns faktiskt en förlåtande detalj på skivan. Medskickat finns nämligen en torftig live-video till "UR the Sony of My Life" med många närbilder på skivspelar-action. När man tittar på den är det så pass underhållande att det inte gör något att det låter illa.

/ Petter