RECENSION  

ORGANISM 12
VAD GLOR DU PÅ?
12" - Streetzone, 2001

Beatet till öppningsspåret på Organism 12:s nya EP påminner faktiskt en del om vedervärdiga India Aries "Video". Det är förstås roligt, eftersom Herr Ågren och hippiebruden måste vara varandras absoluta motpoler.

Det här släppet får ses som en försmak till fullängdaren som kommer om någon vecka eller så (årets julklapp?). Masse har producerat tre av EP:ns fyra spår och det är lite synd. Allt han gör låter så polerat och kliniskt - jag hävdar bestämt att Organism 12 funkar bättre över mer minimalistiska och smutsiga bakgrunder. Å andra sidan blir man förstås på gott humör av mannens texter, de är som vanligt väldigt underhållande ("volumen" rimmar visst på "valiumen" och "det är val ju, man"). Mest på läppen faller mig "Kul att du kör", där han tillsammans med Leo avfärdar alla konkurenter på ett vänligt men bestämt sätt.

Så det bådar väl hyggligt gott det här. Organism 12 håller ställningarna som Sveriges viktigaste rappare utan att överraska. Kåre gillar förresten India Arie. Reta gärna honom för det.

/ Per