RECENSION  

F.S. BLUMM
MONDKUCHEN
CD - Morr, 2001

Morr Music är ett skivbolag som är svårt att begripa sig på. Efter att ha släppt en rad typiska lågnivå-autechreskivor har de tydligen börjat ta ut svängarna och släppt skivor med muntra, experimenterande artister ur andra genrer. Bland annat släppte de nyss en skiva med Radioheadfavoriten Lali Puna, ett band centrerat kring den egensinniga popsångerskan Valerie Trebeljahr.

F.S Blumm heter egentligen Frank Schültge, har varit aktiv musiker sedan 1993 och är väl hittills mest känd för sina Sack & Blumm-samarbeten med den smått legendariske a-musik-konspiratören och allmänne Köln-skuggfiguren Harald "Sack" Ziegler.

På Mondkuchen bygger FS Blumm ljudlandskap med hjälp av sina akustiska instrument. De trevliga instrumentala melodier som byggs upp av bland annat piano, vibrafon och dragspel liknar mest av allt de där gamla troll-orkester-singelbaksidorna som Depeche Mode pysslade ihop under det tidiga åttiotalet. Jag tänker på låtar som "Christmas Island" och framför allt "The Great Outdoors". Ganska underligt att man, som någon slags elektronik-akustiker med förmodat konstnärliga ambitioner, kan hamna där. Men ändå ganska trevligt.

/ Petter